FAQ – Vanliga frågor

Generella frågor (11)

Vår programvara stöder alla laddstationer som använder OCPP, JSON, version 1.5 och högre.

Smart laddningsfunktion kräver OCPP, JSON, version 1.6 och högre. En lista på befintliga laddstationer som redan är integrerade med ChargePanels plattform finns på vår hemsida.

* Våra system är inte kompatibla med OCPP 1.5 och 1.6 SOAP.

ChargePanels Enterprise White Label-lösning (SaaS) består av tre system som är märkta med ert företags varumärke. Dessa system inkluderar Enterprise System, The Owner System och EV Driver App (Android och iOS)

Enterprise System:
Enterprise-systemet tillhandahåller en åtkomstpunkt för hantering, funktionalitet och drift av laddstationer som ägs av separata företag, organisationer och laddpunktsägare. Genom ett Enterprise Account kan du skapa och hantera ägarkonton samt se grupperad statistik för alla ägarkonton som är anslutna till ert nätverk.

Owner System (Ägarsystem):
Här kan ägaren av laddstationen få åtkomstkonton för att administera sina laddplatser. De kan lägga till laddstationer*, definiera laddningsgrupper**, se statistik, använda och hantera laddningsställen för sina specifika platser.

EV Driver App (Förarapp – Elfordon):
Appen ger elbilsförarna möjlighet att lokalisera, aktivera och betala för sina laddsessioner. Förarkonton görs tillgängliga via mobilappen som är tillgänglig för iOS (iPhone) och Google Play (Android). Elbilsförare kan logga in, aktivera och betala för laddning i enlighet med specifikationerna i ägarkontot för en laddpunkt. Förare kan också se sin laddningshistorik och ladda ner kvitton. Laddsessioner kan valfritt startas via RFID-brickan där denna funktion både görs tillgänglig av laddstationen och aktiveras i ägarkontot.

* Laddstation: En laddstation drivs av en laddstationsoperatör/ägare på en plats/adress och GPS-koordinater och innehåller en eller flera laddpunkter på samma plats.

** Laddningsgrupper: Laddstationer kan tilldelas en grupp för att göra det enklare att definiera inställningar och hantera dem.

Vi tillhandahåller alltid utbildning när ni blir kund hos oss. Utbildningen kan ske på plats hos er eller via skärmdelning. Efter utbildningen kommer vi att fortsätta att hjälpa och stötta dig som kund via e-post och telefon.

Ja, vänligen kontakta oss för att boka tid för en live-demonstration av plattformen.

Ja, om ni är anslutna till internet kan ni komma åt era konton och Charge Panels mjukvaruplattform oavsett var ni befinner er.

Vänligen kontakta oss för mer information samt för en offert anpassat efter era specifika krav och specifikationer.

Ja, vänligen kontakta oss för mer information om våra eRoaming-lösningar.

Ja, för att kunna lägga till och hantera Ägarkonton krävs alltid Enterprise-systemet.

Ja, ChargePanel ansvarar för underhåll och uppdateringar av systemet. Ni kommer att informeras i förväg om kommande uppdateringar samt systemunderhåll och dessa kommer att ske under dygnets lugna timmar.

Ja, skräddarsydda funktioner som är specifika för era behov kan på begäran förhandlas fram under ett separat avtal.

Ja, när du har ett avtal med ChargePanel ingår kompatibilitetstestning för laddpunkter med OCPP JSON (WebSockets), version 1.5 och högre.

Smart laddningsfunktion kräver OCPP JSON (WebSockets), version 1.6 eller senare.

* Våra system är inte kompatibla med OCPP 1.5 och 1.6 SOAP.

Servrar & Hosting (2)

Våra plattformar är hostade inom den Europeiska unionen och följer EU:s lagkrav och säkerhetskrav.

Nej, ChargePanel tillhandahåller molnbaserade SaaS-plattformar (Software-as-a-Service) vilket innebär att ni inte kan ladda ner programvaran eller installera programvaran på era egna servrar.

Betalningar (1)

Ja, vi kommer att skapa ett integrerat konto åt er hos en av våra betrodda betalningsleverantörer. Ni får sedan tillgång till kontot för egen användning.