Våra betallösningar för elbilsladdning

Med elbilarnas ökande popularitet blir behovet av smarta och användarvänliga betallösningar vid laddningsstationer allt viktigare. Dessa lösningar förenklar inte bara livet för elbilsförare, utan effektiviserar också hanteringen för dig som driver en laddningsstation. Innovativa betalningsmetoder är nyckeln till att förbättra upplevelsen vid laddstolpar, både för förare och operatörer.

För att möta dessa utmaningar har vi utvecklat vår programvara för att vara både flexibel och användarvänlig. Vår mjukvara stödjer en mängd betalningsalternativ, från snabba transaktioner via kortterminaler till smidiga mobilappsbetalningar. Målet är att varje betalning ska vara så enkel och problemfri som möjligt för alla inblandade parter.

Stöd för ledande betalningslösningar inom elbilsladdning

Med integration av Open Charge Point Interface (OCPI) protokollet, kan vi enkelt koppla samman med en mängd olika betalningsleverantörer, vilket ger våra användare friheten att välja den lösning som passar dem bäst. Detta innebär att vår mjukvara inte bara är redo för dagens marknad, utan också förberedd för framtida tillväxt och nya innovativa betalningsalternativ som ständigt tillkommer i branschen.

Ett urval av våra integrerande betallösningar

  • Vouritys betallösning: Vourity erbjuder en lösning som gör det möjligt för elbilsförare att betala snabbt och enkelt för laddning utan behov av användarregistrering. Med stöd för flera betalningsmetoder som kreditkort, Apple Pay, Google Pay, Swish och Vipps, garanterar Vourity en smidig och problemfri betalningsprocess.
  • Easypark: EasyPark-appen tillåter användare att både parkera och ladda sina elbilar. Det är en allt-i-ett-lösning som gör det möjligt för användare att se närliggande laddstationer på en karta och välja en tillgänglig laddkontakt från listan.
  • Parkster: I samarbete med Parkster erbjuder vi en integrerad lösning som kombinerar laddning och betalning. Denna lösning ger elbilsförare tillgång till ett omfattande nätverk av laddstationer, vilket underlättar en sömlös laddningsupplevelse.
  • Nayax: Nayax erbjuder en mångsidig och användarvänlig betalningslösning för elbilsladdningsstationer. Med stöd för flera betalningsmetoder, inklusive kontaktlösa och mobilbetalningar, optimerar Nayax betalningsprocessen för både operatörer och förare. Deras teknologi ger även realtidsövervakning av transaktioner, vilket säkerställer en effektiv och trygg betalningserfarenhet.
  • Stripe: Stripe garanterar säkerhet och pålitlighet inom digitala betalningar. Genom att integrera Stripe med vår programvara, erbjuder vi elbilsförare en säker och problemfri betalningsupplevelse vid varje laddning.
  • M-pesa: Som en global pionjär inom mobilbetalningar, erbjuder M-pesa en enkel och tillgänglig betalningsmetod för elbilsanvändare. Med dess breda användning, speciellt i Afrika, utökar M-pesa vårt betalningsnätverk. Därmed gör det möjligt för ännu fler användare att smidigt betala för sina laddningar. Följaktligen bidrar detta till en mer tillgänglig och användarvänlig laddningsupplevelse för elbilsförare över hela kontinenten.
  • PayMongo: I likhet med M-pesa, som erbjuder en enkel och tillgänglig betalningsmetod för elbilsanvändare, speciellt i Afrika, erbjuder PayMongo en modern lösning för den filippinska marknaden. Denna plattform är utformad för att underlätta betalningar för både företag och konsumenter i Filippinerna, med stöd för en rad olika betalningsmetoder som kortbetalningar och e-plånböcker.

Med vårt engagemang att ständigt erbjuda det allra senaste inom elbilsladdning, garanterar ChargePanel att ni alltid ligger i framkant. Våra lösningar är utformade för att vara både enkla att använda och effektiva, vilket gör att ni kan fokusera på det som är viktigast – er verksamhet. Upptäck hur våra tjänster kan hjälpa er att effektivisera och ta betalt för elbilsladdning.

Nya EU-krav på kortterminaler för elbilsladdning

Från och med den 13 april 2024, enligt den nya EU-förordningen om infrastruktur för alternativa bränslen som antogs förra året, kommer det att krävas att alla nyinstallerade publika laddstationer erbjuder betalkort som ett betalningsalternativ. Detta utan krav på registrering, användning av app eller förskottsbetalning. Våra lösningar, som integrerar Vourity och Nayax, är specifikt anpassade för att uppfylla de nya kraven på kortbetalning vid elbilsladdning. Detta ger en sömlös och regelkonform betalningsupplevelse, där kortterminaler enkelt kan användas av alla elbilsanvändare.

Från och med den 1 januari 2027 kommer kraven att utvidgas för att omfatta alla befintliga laddstationer, oavsett när de installerades. Detta innebär att varje laddstation, gammal som ny, måste erbjuda betalkort som ett betalningsalternativ utan krav på förhandsregistrering eller användning av specifika appar.

Letar du efter en effektiv betallösning för elbilsladdning? Kontakta oss för skräddarsydda lösningar!