ChargePanel AB välkomnar Motum Electrica AB

ChargePanel AB och Motum Electrica AB ingår samarbete för laddning av elfordon på den europeiska marknaden.

ChargePanel har idag tecknat avtal med laddoperatören Motum Electrica för prenumerationstjänsten Enterprise. Motum Electrica avser att använda ChargePanels SaaS-plattform för enkelt operera och förvalta sin laddinfrastruktur för elfordon i Europa med start i Sverige under juni månad.

”Att få in vår första kund med tydligt fokus på publik laddning i Europa och Sverige känns väldigt bra och passar vår kundmix. Dessutom följer kunden vår strategi att växa in i nya marknader med befintliga kunder.”  Det säger Jan Berggren, VD ChargePanel.

Motum Electrica är ChargePanels första Enterprise-kund som fokuserar på publik laddning som laddoperatör genom egen laddningsinfrastruktur.

Motum Electrica planerar att ansluta både AC- och DC-laddningsstationer. Installationen på Valhallavägen i Stockholm i juni är den första etappen av tre och kommer att omfatta ca 100 laddpunkter.

”Vi har valt ChargePanels lösning för att de är snabba och flexibla. Det passar oss utmärkt eftersom vi är angelägna om att snabbt driftsätta Sveriges första publika och smarta laddgata.” Det säger Marcus Hagerud, VD för Motum Electrica AB.

Om Motum Electrica AB

Motum Electrica är en av Sveriges första laddoperatörer för elbilar. Vi vill bidra till att lösa bristen på laddmöjligheter i världens städer. Det ska vara lika enkelt att ha elbil imorgon som fossilbil idag. Vi ansvarar för allt från projektplanering, tillståndsprocesser, grävning, kabeldragning, montage till driftsättning, back-end system, underhåll och kundtjänst. Vår vision: det ska vara enkelt att ladda och parkera elbil – för alla.

Om ChargePanel

ChargePanel Enterprise är en prenumerationstjänst av bolagets SaaS-plattform för större företagskunder som kommer göra det möjligt för Motum Electrica att kontrollera och hantera sitt laddoperatörstjänst för elfordon. Avtalet är ett första steg i samarbetet mellan ChargePanel och Motum Electrica där ambitionen är att på sikt utveckla nya lösningar och funktioner för att säkerställa tillgängligheten för elbilsägare.

Om ChargePanel AB
ChargePanel (Stockholm, Sweden)
www.chargepanel.com

ChargePanel AB (publ) är ett GreenTech-företag som erbjuder B2B-lösningar inom e-Mobility.
Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommision.

Företaget har hela sitt fokus på goda kundrelationer och utvecklingen av innovativa system, applikationer och teknologier. ChargePanel förser kunder med en white-label SaaS-plattform för drift och hantering av ett laddnätverk oavsett geografisk marknad. Plattformen ger elbilsföraren tillgång till en användarvänlig app för laddning och är oberoende av både elbolag och tillverkare av laddinfrastruktur. Företagets strategi är både hållbarhets- och kundcentrerad. Smartare elbilsladdning genom ChargePanels plattform underlättar övergången från fossildrivna fordon till elfordon för både privatpersoner och företag. Detta är i linje med flertalet länder och regioners klimatmål och incitamenten för elfordon kommer att öka starkt framöver.

ChargePanel AB (publ), med huvudkontor i Stockholm, planerar nu en expansion både nationellt och internationellt. Företaget har redan idag flera internationella samarbeten, i exempelvis Storbritannien och Norge.