Nytt strategiskt samarbetsavtal mellan ChargePanel och Easypark

ChargePanel AB (publ) (“ChargePanel”) och Easypark AB (Easypark) kan idag meddela att de ingått ett tekniskt samarbete för laddning av elfordon i fem länder (Sverige, Norge, Finland, Danmark och Slovenien).

ChargePanel erbjuder en white label SaaS-plattform med målet att göra det enklare för företag att driva och hantera laddningsnätverk för elfordon. Avtalet med Easypark skapar möjlighet för ChargePanels White Label Enterprise- kunder att göra sina offentliga laddstationer tillgängliga för användning av elfordonsförare via EasyPark-appen.

Easypark är den ledande parkeringsappen som gör det möjligt för bilister över hela världen att enkelt och smidigt sköta sin parkering via mobilen. Easypark finns i över 3 200 städer i mer än 25 länder.

Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Easypark kommer ske via OCPI (Open Charge Point Interface protocol) vilket underlättar roaming mellan plattformarna och ger elfordonsförare som använder Easyparks app tillgång till godkända offentliga laddstationer anslutna till ChargePanels plattform.

“Det strategiska samarbetet med ChargePanel är i linje med Easyparks vision, att göra städer mer levande och bli mer hållbara. I detta ingår att det ska vara en smidig upplevelse att kunna betala för laddning av sitt elfordon. Samarbetet kommer att möjliggöra ökad täckning av Easyparks tjänst för elbilsladdning”, säger Anders Bäck Sverigechef Easypark Group.

“Vi är glada över att samarbeta med Easypark. Samarbetet kommer att gynna ChargePanels Enterprise – kunder genom att göra sina laddstationer tillgängliga för Easyparks stora nätverk av elfordonsförare, vilket ökar våra kunders affärspotential. I sin tur kommer förare som använder Easyparks app att ha tillgång till ett större nätverk av laddstationer vilket är i linje med ChargePanels strävan att göra laddningsinfrastrukturen enkel att använda och tillgängliga för alla förare.” Peter Persson VD ChargePanel AB (publ).

Om EasyPark AB

Easypark är ett ledande globalt parkingtech-bolag med visionen att göra städer mer levande. Med prisbelönt teknik har Easypark Group förenklat parkering sedan 2001 och hjälper idag bilförare att spara tid och pengar genom att hitta och hantera parkering samt elbilsladdning. Easypark underlättar för företag, parkeringsoperatörer, fastighetsägare och städer att administrera, planera och fatta datadrivna beslut. Easypark Group äger och utvecklar apparna Easypark, Park now, Parkmobile, Ringgo och Park-line och finns i över 3 200 städer i mer än 25 länder. Besök www.easyparkgroup.com för de senaste nyheterna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
Email:
Phone: +46 (0) 70 4402498

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB

Om ChargePanel AB (publ)

ChargePanel är ett GreenTech företag som erbjuder innovativa B2B-lösningar inom e-mobilitet.

ChargePanel erbjuder en white-label SaaS-plattform för drift och hantering av laddnätverk för eldrivna fordon. ChargePanels intuitiva plattform ger elbilsföraren tillgång till en användarvänlig app för laddning och är oberoende av både elbolag och tillverkare av laddinfrastruktur.

Sedan starten av Bolaget har fokus legat på utveckling av den tekniska plattformen samt att väcka intresse och knyta upp utvalda strategiska partners och kunder. Bolaget verkar för närvarande i Sverige, Norge, Storbritannien, Rumänien, Marocko, Kenya samt Uganda och har antagit en tillväxtstrategi som inkluderar alla världsdelar innan utgången av 2025, med ambition att växa med kunderna in i nya geografiska marknader. Bolagets strategi är både hållbarhets- och kundcentrerad. Smartare elbilsladdning genom ChargePanels plattform underlättar övergången från fossildrivna fordon till elfordon för både privatpersoner och företag. Detta är i linje med flertalet länder och regioners klimatmål och incitamenten för elfordon kommer att öka starkt framöver.

Bolaget bildades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm. ChargePanel AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission.