Chargepanel och Parkster tecknar strategiskt samarbetsavtal

ChargePanel AB (publ) (“ChargePanel”) och Parkster AB (Parkster) kan idag meddela att de ingått ett tekniskt samarbete för laddning av elfordon i tre länder (Sverige, Tyskland och Österrike)

ChargePanel erbjuder en white label SaaS-plattform med målet att göra det enklare för företag att driva och hantera laddningsnätverk för elfordon. Avtalet skapar möjlighet för ChargePanels White Label Enterprise- kunder att göra sina offentliga laddstationer tillgängliga för användning av elfordonsförare via Parkster-appen.
Parkster tillhandahåller en av de mest populära och använda parkeringsapparna i Sverige.
Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Parkster kommer ske via OCPI (Open Charge Point Interface protocol), vilket underlättar roaming mellan plattformarna och ger elfordonsförare som använder Parksters app tillgång till godkända offentliga laddstationer anslutna till ChargePanels plattform.

”Parkering och laddning av elfordon är naturligt sammankopplade för både oss och våra användare. Ett samarbete med ChargePanel ger oss möjligheten att hjälpa ännu fler att ladda och parkera i vår app på ett enkelt och smidigt sätt.” – Jonas Andersson CPO, Parkster AB

“Det är mycket positivt för vår tillväxtresa att kunna landa detta strategiska samarbete mellan bolagen. Samarbetet kommer att gynna ChargePanels Enterprise – kunder genom att göra sina laddstationer tillgängliga för Parksters stora nätverk av elfordonsförare, vilket ökar våra kunders affärspotential. I sin tur kommer förare som använder Parksters app att ha tillgång till ett större nätverk av laddstationer vilket är i linje med ChargePanels strävan att göra laddningsinfrastrukturen enkel att använda och tillgängliga för alla förare.” – Peter Persson CEO ChargePanel AB (publ)

Om Parkster AB

Parkster är en av Sveriges ledande betalappar för parkering och elbilsladdning, och ett självklart val för miljontals bilister. Parkster är rikstäckande från Malmö till Kiruna och finns dessutom i både Tyskland och Österrike. Parksters vision är att erbjuda smidig parkering, så att kunderna kan fokusera på det som är viktigt för dem.

Året var 2010. En av de som snart skulle bli grundare av Sveriges mest populära parkeringsapp satt i ett möte som drog ut på tiden. Ute vid bilen satt parkeringsboten på vindrutan. För en annan stod parkeringsautomaten gömd i ett vildvuxet buskage. För en tredje kom livet, universum och allting emellan. Efter tre böter var måttet rågat. Som av en händelse råkade de drabbade vara entreprenörer och utvecklare inom IT. En lösning behövdes. En lösning som skulle vara enkel att använda för alla och överallt. Parkster hade sett dagens ljus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Andersson, VD, Parkster AB
E-post:
Telefon: +46 70 433 53 83

Om ChargePanel
ChargePanel är ett B2B GreenTech företag som erbjuder innovativa lösningar inom e-mobilitet.
ChargePanel erbjuder en white-label SaaS-plattform för drift och hantering av laddnätverk för eldrivna fordon. ChargePanels intuitiva plattform ger elbilsföraren tillgång till en användarvänlig app för laddning och är oberoende av både elbolag och tillverkare av laddinfrastruktur.
Sedan starten av Bolaget har fokus legat på utveckling av den tekniska plattformen samt att väcka intresse och knyta upp utvalda strategiska partners och kunder. Bolaget verkar för närvarande i Sverige, Norge, Storbritannien, Rumänien, Marocko, Kenya, Uganda samt Malta och har antagit en tillväxtstrategi som inkluderar alla världsdelar innan utgången av 2025, med ambition att växa med kunderna in i nya geografiska marknader. Bolagets strategi är både hållbarhets- och kundcentrerad. Smartare elbilsladdning genom ChargePanels plattform underlättar övergången från fossildrivna fordon till elfordon för både privatpersoner och företag. Detta är i linje med flertalet länder och regioners klimatmål och incitamenten för elfordon kommer att öka starkt framöver.
Bolaget bildades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm. ChargePanel AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
E-post:
Telefon: +46 (0)8 120 325 01
Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission