ChargePanel tecknar avtal med företag i Uganda

ChargePanel AB ( publ) (“ChargePanel”) och Simba Innovative LTD (”Electrify Africa”) har idag tecknat avtal om en licens av ChargePanels Enterprise tjänst. Electrify Africa kommer verka som laddoperatör i Uganda med målet att etablera verksamhet i sju länder i östafrikanska regionen inom 2 år.

Electrify Africa kommer agera både CPO och EMP genom ChargePanels plattform på den östafrikanska marknaden med start i Uganda. Uppkoppling av laddare kommer påbörjas i Ugandas huvudstad Kampala så snart onboarding in i ChargePanels plattform är genomförd vilket beräknas vara klart i juli månad.

Genom avtalet med Electrify Africa så ökar ChargePanel sin närvaro på den expansiva öst afrikanska marknaden och avtalet är av strategisk karaktär då den möjliggör expansion in i nya länder. ChargePanel har sedan tidigare ett aktivt avtal på den ugandiska marknaden.

”Att få teckna avtal med Electrify Africa känns mycket bra då de redan visat i och med sitt besök hos oss i Stockholm tidigare i våras att de är villiga att göra de nödvändiga satsningarna för att uppnå sina ambitiösa affärsmål. Det skall bli intressant att få följa deras resa på nära håll”. – Peter Persson, CEO ChargePanel AB (publ)

”ChargePanels mjukvara har den funktionalitet som vi efterfrågar för att kunna agera på vår marknad, exempelvis fullt stöd för mobila betalningar. ChargePanel har även visat ett stort och genuint intresse för oss som bolag och det känns bra att ha dem som samarbetspartner”. – Yusuf Kayiwa, Director, Simba Innovative LTD

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
E-post:
Telefon: +46 (0)8 120 325 01
Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission

Om ChargePanel AB (publ)

ChargePanel är ett GreenTech företag som erbjuder innovativa B2B-lösningar inom e-mobilitet.

ChargePanel erbjuder en white-label SaaS-plattform för drift och hantering av laddnätverk för eldrivna fordon. ChargePanels intuitiva plattform ger elbilsföraren tillgång till en användarvänlig app för laddning och är oberoende av både elbolag och tillverkare av laddinfrastruktur.

Sedan starten av Bolaget har fokus legat på utveckling av den tekniska plattformen samt att väcka intresse och knyta upp utvalda strategiska partners och kunder. Bolaget verkar för närvarande i Sverige, Norge, Storbritannien, Rumänien, Marocko, Kenya, Uganda, Malta, USA samt Australien och har antagit en tillväxtstrategi som inkluderar alla världsdelar innan utgången av 2025, med ambition att växa med kunderna in i nya geografiska marknader. Bolagets strategi är både hållbarhets- och kundcentrerad. Smartare elbilsladdning genom ChargePanels plattform underlättar övergången från fossildrivna fordon till elfordon för både privatpersoner och företag. Detta är i linje med flertalet länder och regioners klimatmål och incitamenten för elfordon kommer att öka starkt framöver.

Bolaget bildades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm. ChargePanel AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission.